Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863


 Terug naar Ervarings verhalen overzicht.

Sofie, 28, Hoofdpijn, Vermoeidheid, Duizeligheid, Maagpijn, Somberheid, Angst, Onrust, Ruzie

Hoi, Ik ben Sofie en ik wil graag mijn ervaringsverhaal vertellen omdat ik hoop dat ik daar anderen mee kan helpen. Het is niet goed om lang met dingen rond te blijven lopen, want je kunt er echt ziek door worden. Dat is mijn ervaring en dat zal mij niet nog eens gebeuren want ik ben naar Miranda gegaan en daar ben ik heel goed door geholpen met EFT.

Het is allemaal gekomen door een ruzie met mijn moeder. Ze deed moeilijk over mijn vriend waar ik mee ging trouwen. We hadden sowieso vaak meningsverschillen en onze karakters botsten met elkaar. Tot die dag konden we daar aardig mee omgaan. Maar ze was zo tegen onze relatie dat ze weigerde om op onze bruiloft te komen. Dat was erg stressvol voor mij en ook voor mijn vriend die er ongewild tussen stond. Hij heeft zijn best gedaan om mijn moeder over te halen om naar onze bruiloft te komen en twee dagen voor de bruiloft besloot ze om dat te doen. Ik was zo blij haar te zien, maar ze was de hele dag niet te genieten en deed erg nors en kortaf tegen iedereen. Dat drukte de sfeer heel erg. Ze heeft mij zelfs op mijn trouwdag aan het huilen gekregen en is toen boos naar huis gegaan. Dat was de laatste keer dat ik haar zag. Als er een familiefeestje was zorgden we ervoor dat we elkaar niet tegen zouden komen. Ik ging dan meestal wat later. En als we elkaar per ongeluk tegen kwamen keken we langs elkaar heen en negeerden we elkaar. De spanning was dan om te snijden en het stak mij, want ergens wilde ik niets liever dan dat het weer goed kwam. Het vrat aan mij en ik kon er moeilijk mee omgaan. Ik kreeg allemaal vage klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, angst, onrust en somberheid.

Er zat onder andere veel boosheid, onbegrip en verdriet. Door het kloppen kreeg ik ook het inzicht dat mijn moeder het diep in haar hart niet zo bedoelde en dat zij niet de enige was die deze ruzie had veroorzaakt. Onbewust had ik er ook een aandeel in. En ook al was ik het niet altijd met haar eens, het was erg onvolwassen van mij om haar dan telkens te negeren. Alsof zij mij dan beter zou begrijpen? Het waren allemaal opeengestapelde dingetjes die de emmer deden overlopen en dat was het niet waard.

Door het kloppen voelde ik elke last en elke blokkade van mijn schouders afglijden. Mijn hoofd die overvol zat werd weer leeg en ik voelde me weer rustig en ontspannen waardoor ik weer helder kon nadenken. Ook voelde ik weer positieve emoties in plaats van al die sombere gevoelens. Het voelde echt als een grote metamorfose waarbij mijn ware ik weer tevoorschijn kwam. Al die vage klachten waar ik last van had hadden hier mee te maken en ze losten allemaal op.

Alsof het zo moest zijn kwam ik haar een week later tegen op de markt. Ik zag haar twijfelende blik die zich weer afwende. Op dat moment schoot het door me heen dat dit mijn kans was. En zonder er verder bij na te denken liep ik naar haar toe en zei tegen haar: Mam, dit kan zo toch niet langer? We moeten praten. Ik zag dat het haar raakte, ook al laat ze dat altijd moeilijk zien. We zijn op een terrasje gaan zitten en hebben er over gepraat. Ik voelde me wonderlijk genoeg heel kalm en rustig van binnen. Dat was zonder EFT wel anders geweest. Dan had ik waarschijnlijk zitten trillen en dan had ik de adrenaline door mijn bloed voelen stromen en was al heel snel in de aanval of verdediging gevlogen. Maar nu kon ik rustig praten en luisteren. Ik vertelde haar ook dat ik er letterlijk ziek van was geweest en hoe belangrijk het was om alles los te laten en opnieuw te beginnen. Toen pas hoorde ik dat het met haar sinds die tijd ook helemaal niet goed ging. Inmiddels is ook zij een aantal keren naar Miranda toe geweest en gaat het met haar ook weer helemaal goed. We hebben het verleden helemaal losgelaten en onze band is hierdoor sterker dan het ooit geweest is, zelfs tussen mijn moeder en mijn man. Het was een nare tijd, maar we hebben er veel voor terug gekregen. Heel erg bedankt Miranda!