Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863


 Terug naar Ervarings verhalen overzicht.

Esmee, 28, onzekerheid, angst, emoties wegstoppen, moeite om te uiten, neerslachtig, perfectionistisch, verlegen, nare ervaringen

Voordat ik bij Miranda kwam was ik al enige tijd bezig met het lezen van zelfhulpboeken. Maar al die boeken gaven zoveel verschillende informatie dat ik niet goed wist hoe ik moest beginnen en wat ik precies moest doen. Soms pakte ik iets op maar had dan moeite om het vol te houden en er mee door te zetten. Heb ook nog een psycholoog bezocht, maar ook dat loste mijn problemen niet op. En zo bleef ik maar een beetje in een kringetje ronddraaien. Mijn klachten waren onder andere: onzekerheid, angst, emoties wegstoppen, moeite om me te uiten, neerslachtig, perfectionistisch, verlegen, nare ervaringen. Op een zeker moment vond ik dat ik er echt eens iets aan moest doen, want ik bleef er maar in hangen en liep er steeds weer tegenaan. In mijn eentje lukte het niet, dus ik ging googelen en kwam al heel snel op de site van EFT-therapie Jeevania terecht. Opeens besefte ik dat ik ooit eens iemand had horen vertellen over EFT en dat je door kloppen dingen op kan lossen. Zij was er helemaal vol van, maar ik vond het maar een raar verhaal. Als je zoiets gaat doen, dan moet je er wel heel erg aan toe zijn en niet meer weten wat je moet doen. Dat kan toch nooit werken dacht ik bij mezelf. En ik besefte me ook dat EFT een van de tips was die in een van die hulpboeken werd genoemd. Kennelijk had ik er overheen gelezen. En nu kwam ik het weer tegen. Na een paar pagina's op de site te hebben gelezen leek het mij toch wel wat. Ik besloot de gok te wagen, baat het niet dan schaad het niet. Miranda leek mij ook wel iemand bij wie ik mij op mijn gemak zou voelen, dus meteen maar een afspraak gemaakt. Door het invullen van de vragenlijst werd mij al het een en ander duidelijk en begon ik te begrijpen dat het wel belangrijk is om dit op te lossen. Er zaten behoorlijk wat blokkades die ook allemaal aan elkaar linkten. Ik was heel benieuwd of het iets zou doen en toen de afspraak eenmaal stond kon ik haast niet wachten om er mee aan de slag te gaan.

Miranda bleek inderdaad erg aardig en ik voelde me bij haar op mijn gemak. Ze begrijpt je en weet precies de juiste snaar te raken waardoor je door je blokkades heen geleid wordt en voor je er erg in hebt is er weer iets opgelost. Dan diende zich weer iets nieuws aan wat daar aan linkte en ook daar gingen we mee aan de slag net zo lang tot alles was opgelost.

Door dit alles heb ik ook heel veel inzicht gekregen en begrijp ik veel beter hoe het allemaal zo gekomen is en nu bekijk ik alles met hele andere ogen. Ik zie nu ook de andere kant en bekijk alles met een frisse, nieuwe blik. Mijn onzekerheid en angsten zijn weg. Vroeger stopte ik mijn gevoelens en emoties weg en ik liet nooit merken hoe ik me voelde. Ik zei ook nooit wat ik ergens van vond, maar dat is nu allemaal verleden tijd. Ik heb verschillende verhalen die ik al jaren voor me hield zomaar verteld tegen mijn vriend en vriendinnen. Voor EFT praatte ik er meestal gauw overheen of deed het af als iets onbelangrijks. En nu, na EFT, ging het helemaal vanzelf, zonder er bij na te denken en ik kon het ook gewoon vertellen met een rustig en kalm gevoel. Het was iets wat ik had meegemaakt, maar wat nu niet meer speelt, want we hebben erop geklopt. Het voelt heel fijn dat ik nu veel beter kan praten met anderen en ook over mijn gevoel. Contacten zijn hierdoor verbeterd. Ik laat ook niet meer over mij heen lopen en kom voor mezelf op. Ik pik het niet meer als anderen onaardig zijn. Ook het contact met mezelf is verbeterd, want ik durf nu voor mezelf te kiezen. Ik zie sneller wat goed voor mij is en neem ook stappen om te doen wat goed voor mij is. Mijn gezondheid, gevoelens en wat ik wil is belangrijk. Dankzij de EFT-behandelingen bij Miranda voelt mijn hoofd veel leger. Ik voel nu de rust om te genieten en ik kan veel meer genieten. De negatieve lading van alle nare ervaringen is eraf en dat voelt heel goed!

Ik heb mijn eerste mening over EFT ook helemaal bijgesteld en vertel het tegen iedereen die het maar horen wil: EFT werkt! Als je twijfelt, probeer het gewoon, ik kan het je echt aanraden. Ik heb alleen spijt dat ik het niet veel eerder een kans heb gegeven. Wat ben ik blij dat ik op de site van EFT-therapie Jeevania terecht ben gekomen en toch die afspraak heb gemaakt! Na alle behandelingen bij jou voel ik me weer helemaal in balans en heb ik overal weer zin in! Dank je wel Miranda!!!!!