Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863

Contra-indicaties voor zelfhulp

Contra-indicaties voor zelfhulp

Hoe ernstiger of complexer de klachten of problemen, hoe minder geschikt EFT is om zelfstandig te gebruiken als zelfhulpmiddel. Er zijn een aantal klachten waarbij het sterk is af te raden om EFT te gebruiken als zelfhulp zonder begeleiding van een kundig EFT therapeut en een arts: extreem trauma, PTSS, schizofrenie, borderline, manische depressiviteit, ernstige depressie, kanker, epilepsie, persoonlijkheidsstoornissen, MS en ME. EFT is niet geschikt als zelfhulpmethode voor demente mensen, zwakzinnigen en zwaar autisten, omdat een mate van intelligentie, helderheid en communicatie nodig is om de begrippen en instructies over te brengen. Waar nodig verwijs ik door.

Voorwaarden voor EFT 

Normaal begripsvermogen en communicatievaardigheid. Een bepaalde mate van zelfreflectie. Je klacht erkennen (want wat je niet erkent, kun je ook niet loslaten). Kunnen voelen (gevoelens, emoties, lichamelijke sensaties). Willen voelen. Motivatie, bereid zijn om met EFT te werken en toe te passen.

Waarom naar een EFT-therapeut? 

Overal op internet vindt je het basisrecept van EFT, maar EFT kent nog veel meer technieken dan alleen het basisrecept. Een EFT-therapeut die een volledige opleiding heeft gevolgd heeft al deze technieken tot haar beschikking. Een EFT-therapeut weet precies welke techniek het best kan worden ingezet om jouw probleem of klacht op te lossen.

Voelen is heel belangrijk bij EFT. Als je zelf klopt, dan ga je ook steeds bedenken waar je op moet kloppen. Je gaat dus denken, voelen, denken. Ga je naar een EFT-therapeut, dan doet die het grootste denkwerk voor jou. Je kan je dan helemaal focussen op je gevoel. Dit werkt veel sneller, makkelijker en het lost dieper op.

Een EFT-therapeut ziet jouw blinde vlekken. En juist die blinde vlekken zijn erg belangrijk om tot de kern te komen en deze op te lossen. Deze blinde vlekken zie je bij jezelf niet en een EFT-therapeut ziet dit wel, waardoor het veel grondiger wordt aangepakt.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet waar je op moet kloppen om tot een goed resultaat te komen. Een EFT-therapeut kan je hierin begeleiden. Een EFT-therapeut kan je helpen, aansturen, zien waar de knoop zit, deze vervolgens ontwarren. Zij begeleidt je bij het volgen van de rode draad tot het gewenste resultaat.

Een beetje kloppen op je gezicht helpt niet. Serieus aan de slag gaan met een EFT-therapeut helpt wel. Als zelf kloppen niks doet, betekent dit niet dat EFT niet werkt. Het betekent dat je het beter kunt doen onder begeleiding van een EFT-therapeut.

Sommige problemen of klachten zijn te ingewikkeld of complex om zelf op te kunnen lossen.

Mee kloppen met een filmpje op internet is niet voldoende. Het lost maar halfbakken op. Het gaat om jou en om jouw probleem of klacht. Jij bent uniek en de oplossing is uniek en specifiek op jou gericht. Met een EFT-therapeut kun je het veel dieper en grondiger aanpakken.

EFT als zelfhulp is prima als huiswerk tussen de behandelingen door. Ook is EFT als zelfhulp geschikt om alledaagse kleine dingetjes op te lossen. Maar wil je echt iets bereiken, ga dan voor een blijvende oplossing naar een EFT-therapeut. Samen sta je sterker dan alleen. Samen komen we er wel uit.

 

Bel voor een afspraak 06-19651863 of stuur een email naar info@eft-therapiejeevania.nl