Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863

Medicijnafhankelijke hoofdpijn

Veel mensen die in een periode komen waarin ze veel last ervaren van hoofdpijn in welke vorm dan ook gaan hiervoor medicatie innemen. Wat echter niet iedereen weet is dat bepaalde medicijnen tegen hoofdpijn(ergotamines) en pijnstillers zoals paracetamol, aspirine en ibuprofen, of combinatiemiddelen, met of zonder cafeïne of codeïne en triptanen, juist hoofdpijn kunnen veroorzaken. Zeker bij veelvuldig gebruik is dit vaak het geval. Vaak begint het zodra je vaker dan eens medicatie of pijnstillers slikt. Eén dosering werkt niet voldoende, dus neem je er nog één of je neemt de volgende dag nog een pil omdat je toch die hoofdpijn weer op voelt komen en als blijkt dat het niet voldoende is dan neem je er nog één. Voor je het weet voel je een constante hoofdpijn, die maar niet over lijkt te gaan, ook al slik je steeds pijnstillers of medicatie, zodra je stopt lijkt de volgende aanval alweer op te komen zetten. En voor je er erg in hebt slik je dagelijks pillen die maar niet lijken te helpen en de hoofdpijn wordt chronisch.

Waarschijnlijk ben je doordat je te lang door bent gegaan met het innemen van medicatie in een vicieuze cirkel terecht gekomen. Maar hoe kom je hier weer uit? Stoppen met het innemen van medicatie is de oplossing, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Als je nog maar kort gebruik hebt gemaakt van de medicatie of pijnstillers, zul je merken dat de hoofdpijn gewoon weg is of dat er een lichte hoofdpijn lijkt op te komen die vanzelf weer weggaat. Slik je al langere tijd pijnstillers of medicatie tegen hoofdpijn, dan kan het zijn dat de hoofdpijn in alle hevigheid terug lijkt te komen en na twee of vijf dagen is deze hoofdpijn vaak op z’n ergst. Daarna zal het langzaam maar zeker af gaan nemen en na een aantal weken zul je merken dat je veel minder hoofdpijn hebt of dat het zelfs helemaal weg is.

Vindt je het te moeilijk om dit allemaal door te zetten en te ondergaan, dan kan EFT je helpen!

Klachten die zich voordoen bij medicijnafhankelijke hoofdpijn:

Milde tot middelmatige hoofdpijnklachten

Dubbelzijdige hoofdpijn

Misselijkheid

Slapeloosheid

Vermoeidheid

Depressief

Geheugenverlies

Plan van aanpak bij medicijnafhankelijke hoofdpijn:

Hoe iemand hoofdpijn ervaart verschilt per persoon. De een is immers de ander niet. Je kunt het voelen als drukkende, kloppende, bonzende, dreunende, zeurende, scherpe, stekende, strakke, trekkende, gespannen, felle, duizelingwekkende, uitstralende, barstende, misselijkmakende, zware, uitputtende pijn in je hoofd. Daarom gaan we jouw klachten ook behandelen zoals jij ze ervaart.

We kijken ook naar mogelijke oorzaken, blokkades / negatieve ervaringen/ herinneringen van voor de hoofdpijn ontstond en situaties die de hoofdpijn aan kunnen wakkeren .

Daarnaast kijken we ook naar emotionele aspecten.

Dit kan (onderdrukt) verdriet, boosheid, woede, kwaadheid, onzekerheid, angst, gevoel van onveiligheid, bedroefdheid, spanningen, stress, etc. zijn.

We maken natuurlijk gebruik van EFT en kunnen daarnaast ook gebruik maken van TAT en de GAMUT procedure. De Gamut procedure is ook een onderdeel van EFT. Het is een techniek die vaak goed helpt bij hoofdpijn en die wordt gebruikt om beide hersenhelften te actieveren en te balanceren.

EFT zorgt voor rust, ruimte, helderheid en ont-spanning