Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863

Straatvrees

Straatvrees, ook wel agorafobie of pleinvrees genoemd, is een angst om op bepaalde plekken te komen. Dit uit zich door steeds vaker bepaalde plekken te vermijden en in het uiterste geval wordt de angst zo groot dat je helemaal niet meer buitenshuis durft te komen. En als je nog net de deur uit durft, dan wil je zo snel mogelijk weer naar huis. Vaak komt straatvrees voor samen met paniekaanvallen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Klachten bij straatvrees (in combinatie met paniek) zijn onder andere:

Angst om ergens te zijn waar je niet weg kunt

Angst om ergens te zijn waar geen hulp is als je een paniekaanval krijgt

Angst dat niemand je zal helpen mocht je hulp nodig hebben

Bang dat je een paniekaanval krijgt en anderen dit kunnen zien

Angst om in de rij bij de kassa te staan

Angst om met het openbaar vervoer of de auto reizen

Angst om tussen de menigte te staan

Angst om alleen (buitenshuis) te zijn

De straat niet op durven

Constant alert zijn

Angst om dood te gaan

Angst om gek te worden

Bang om flauw te vallen

Bang om de controle te verliezen

Pijn op de borst

Hartkloppingen

Duizeligheid

Droge mond

Zweten

Trillen

Snel en hijgend ademen, hyperventileren

Tintelingen

Buikpijn

Misselijkheid

Diarree

Etc.

Plan van aanpak:

Agorafobie krijg je niet zomaar. Er is een moment geweest waardoor dit ontstond en dat gaan we aanpakken met EFT en aanverwante technieken.

Vaak is er het een en ander gebeurd waardoor je op een zeker moment de nare gevoelens ervoer van een fobie, paniekaanval of angststoornis. Die nare gevoelens waren zo erg dat je dat niet nog een keer wilt meemaken. En dus probeer je zoveel mogelijk situaties te vermijden waar je toen ook in verkeerde. Misschien komt het dan toch nog een keer voor en je gaat nog meer vermijden waardoor je op een zeker moment in een vicieuze cirkel terecht kan komen van angst voor de angst en je wereld wordt steeds kleiner en beperkter. Een Pavlov reactie die moeilijk te doorbreken lijkt.

Met EFT kunnen we dit wel doorbreken. Bepaalde situaties roepen automatisch een reactie en gevoel op. Dit kunnen we loskoppelen. Met EFT ontlaadt je dat gevoel waardoor je weer gewoon ergens naar toe kunt zonder dat je die hevige angstreacties krijgt. Je krijgt je leven en vrijheid weer terug zonder dat we over grenzen gaan.

Met EFT krijg je je leven en je vrijheid terug