Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863

Angst

Angst is iets wat tussen jou en een gevoel van vrijheid en veiligheid in kan staan. Het kan je leven behoorlijk beïnvloeden. Hoe ontstaat angst? Waar komt het vandaan? Angst zit in ons oerinstinct, om ons te beschermen tegen gevaar. Maar wat als die angst niet reëel is? Je weet dat er geen gevaar is en dat je niet bang hoeft te zijn, maar toch voel je die angst.

Er zijn verschillende oorzaken die hiertoe kunnen leiden.

Het kan uit je jeugd komen, een nare of negatieve ervaring zijn, een kleine of grote traumatische gebeurtenis op welke leeftijd dan ook, of je had al een fobie waar je mee bleef lopen, maar het kan ook zijn dat je het gewoon niet weet.

Oorzaak en gevolg worden in de hersenen aan elkaar gekoppeld en de kleinste dingetjes kunnen al een reactie uitlokken waar de amygdala met angst op reageert. Lees meer over ons oerinstinct onder wetenschappelijk onderzoek, de amygdala.

Behandeling van angst met EFT:

Er zijn zeer veel verschillende angsten, die allemaal verschillende oorzaken hebben en verschillende klachten kunnen veroorzaken bij diegene die er last van heeft. Maar de werking is in feite hetzelfde. Met EFT of aanverwante technieken behandelen we de oorsprong en koppelen we de klacht los van het gevoel dat het oproept. We ontladen de emoties, negatieve herinneringen, overtuigingen en klachten zonder over grenzen te gaan. Hierdoor voel je je bevrijdt en kun je geconfronteerd worden met wat je eerst angstig maakte zonder daar nog angstig van te worden.

EFT zorgt voor een kalm, ontspannen en neutraal gevoel over datgene wat eerst angst opriep.