Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863

Spanningshoofdpijn

Het woord zegt het al, spanningshoofdpijn komt vaak door te gespannen spieren, die aan het hoofd lijken te trekken. Soms voelt het alsof er een band om het hoofd heen getrokken wordt. Meestal kunnen mensen nog redelijk functioneren ondanks spanningshoofdpijn. Maar als deze chronisch wordt kan het je leven behoorlijk verzieken en beperken.

Klachten die zich voordoen bij spanningshoofdpijn:

Hoofdpijn, meestal aan beide kanten van het hoofd

Gevoel van een band om het hoofd

Gevoelige spieren in de nek en schouders

Soms overgevoelig voor licht en geluid

Soms minder zin in eten, maar niet misselijk

 

Mogelijke oorzaken en triggers:

Stress, spanning

Ontspanning na stress, spanning of drukte

Psychische problemen

Emotionele problemen

Verhoogde spierspanning

Vermoeidheid

Slaapproblemen, te weinig of juist teveel slaap

Verkeerde houding, of te weinig veranderen van houding

 

Plan van aanpak bij spanningshoofdpijn:

Hoe iemand hoofdpijn ervaart verschilt per persoon. De een is immers de ander niet. Je kunt het voelen als drukkende, kloppende, bonzende, dreunende, zeurende, scherpe, stekende, strakke, trekkende, gespannen, felle, duizelingwekkende, uitstralende, barstende, misselijkmakende, zware, uitputtende pijn in je hoofd. Daarom gaan we jouw klachten ook behandelen zoals jij ze ervaart.

We kijken ook naar mogelijke oorzaken, blokkades / negatieve ervaringen/ herinneringen van voor de hoofdpijn ontstond en situaties die de hoofdpijn aan kunnen wakkeren .

Daarnaast kijken we ook naar emotionele aspecten. Dit kan (onderdrukt) verdriet, boosheid, woede, kwaadheid, onzekerheid, angst, gevoel van onveiligheid, bedroefdheid, spanningen, stress, etc. zijn.

We maken natuurlijk gebruik van EFT en kunnen daarnaast ook gebruik maken van TAT en de GAMUT procedure. De Gamut procedure is ook een onderdeel van EFT. Het is een techniek die vaak goed helpt bij hoofdpijn en die wordt gebruikt om beide hersenhelften te actieveren en te balanceren.

 EFT zorgt voor rust, ruimte, helderheid en ont-spanning