Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863

Chronische vermoeidheid

Iedereen is wel eens moe. Vaak heeft dit dan een duidelijke oorzaak en na voldoende rust, slaap en ontspanning herstel je dan vanzelf weer en kun je er weer tegenaan. Anders wordt dit als je constant moe bent, zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak. Een zware vermoeidheid die niet overgaat na wat rust, slaap en ontspanning…

Chronische vermoeidheid, ook wel CVS of ME (Myalgie) genoemd, wordt in de medische wetenschap als syndroom beschouwd omdat dit ziektebeeld wordt gevormd door niet objectiveerbare/meetbare klachten. Over de oorzaken tast men nog in het duister. Er zijn verschillende theorieën over. Problemen met de hormoonhuishouding, te lange zware lichamelijke of psychische belasting, problemen met het immuunsysteem, psychische oorzaken of ziekten van het centrale zenuwstelsel.

Klachten waar iemand met Chronische vermoeid onder andere last van kan hebben:

Doodmoe, geen energie

Pijnlijke gewrichten

Pijnlijke spieren

Concentratieproblemen, moeite om helder na te denken

Hoofdpijn

Pijnlijke lymfeklieren

Conditieverlies

Zware armen en benen

Slaapproblemen

Gevoelens van onder andere:

Grote verantwoordelijkheid

Perfectionisme

Onbegrip

Schaamte

Eenzaamheid

Verdriet

Leegte

Plan van aanpak met EFT:

Belangrijk is dat je je hiervoor echt laat begeleiden door een EFT-therapeut omdat de kans anders bestaat dat je een stap vooruit doet en twee terug.

We pakken traumatische ervaringen en belangrijke keerpunten in je leven aan van voor de chronische vermoeidheid begon. Ook alle energievreters, negatieve herinneringen, gevoelens, ervaringen, werk, privé, etc. behandelen we met EFT en of TAT. Onderzoeken, diagnoses, behandelingen, perfectionisme, negatieve gedachten, conclusies en overtuigingen worden behandeld. Waar je naast de chronische vermoeidheid ook mee zit, we nemen het zo nodig allemaal mee in de behandeling. En natuurlijk pakken we al jouw klachten en symptomen aan en gaan we helemaal uit van jouw ervaring en jouw beleving om het doel van rust, ontspanning, nieuwe energie en weer kunnen doen en laten wat je wilt te bereiken.