Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863

Depressie

Een depressie kan verschillende oorzaken hebben, vaak is het een samenloop van verschillende omstandigheden die voor iedereen weer heel verschillend kunnen zijn. Bijvoorbeeld een ziekte of aandoening bij jezelf of een naaste, hormonen die uit balans zijn, belangrijke gebeurtenissen zoals het overlijden van een dierbare, het verliezen van een geliefde, een relatie die beëindigt, een nare traumatische ervaring, het gebruik van sommige medicijnen, suikerziekte, een trage schildklierwerking, stress, spanning, onder druk staan, etc.

Soms is het ook helemaal niet duidelijk waarom je nou zo depressief bent geworden, je voelt je gewoon heel naar en daar wil je maar wat graag vanaf! Je wilt eruit komen, maar weet niet hoe…

Verschillende klachten kunnen zijn:

Somber zijn, down, depri

Lusteloos, nergens zin in hebben

Moe zijn, weinig energie hebben

Overal tegenop zien, alles is teveel

Gevoel van leegte

Malende negatieve gedachten

Prikkelbaarheid

Emotioneel

Onzekerheid

Minderwaardigheidsgevoelens

Boosheid

Verdriet

Schuldgevoelens

Angst

Paniek

Eenzaamheid, alleen voelen

Onrust, gehaast beweging

Weinig contact met anderen

Zwaar voelen, traag bewegen

Niet helder na kunnen denken

Geen beslissingen kunnen nemen

Slaapproblemen

(Zelf)haat

Zelfverwonding

Gedachten aan zelfdoding

Geen eetlust hebben, afvallen

Emoties weg eten, aankomen

Hoofdpijn

Droge mond

Hartkloppingen

Rugpijn

Maagklachten

Pijn in gewrichten

Darmklachten

Trillen

Spierpijn

Vage lichamelijke klachten

Gedachten, gevoelens, herinneringen of ervaringen moeilijk los kunnen laten

Hoe gaan we de depressie aanpakken?

De klachten die iemand met een depressie kan ervaren kunnen per persoon heel verschillend zijn. Daarom gaan we ook helemaal uit van jouw beleving en ervaring.

Heb je een allergie of intolerantie ergens voor dan kan het van belang zijn om dit eerst te behandelen met EFT en TAT alvorens we met de depressie aan de slag gaan.

Als er een duidelijke aanleiding is waardoor je depressief bent geworden, dan gaan we daar eerst mee aan de slag. Daarnaast pakken we al jouw psychische, emotionele en lichamelijke klachten aan met EFT waardoor ze stuk voor stuk ontladen. Ook de negatieve ervaringen, herinneringen, overtuigingen en malende negatieve gedachten worden aangepakt. We volgen de rode draad van de depressie en ontwarren elke knoop die we tegen komen. Hier komt er een gevoel van ruimte, rust, helderheid, kalmte en ontspanning terug, waardoor je lichamelijk, psychisch en emotioneel weer in balans komt.

Houdt er rekening mee dat als je antidepressiva gebruikt het moeilijker kan zijn om te voelen of iets echt helemaal weg is. De antidepressiva legt als het ware een ‘dekentje’ op jouw gevoel. Het zou dus kunnen dat als je op bepaalde dingen klopt, je dan denkt dat het ontladen is tot 0, maar dat dit eigenlijk niet zo is. We kunnen er rekening mee houden door daarna toch nog voor alle zekerheid even door te kloppen.

Mocht je later beslissen om te gaan afbouwen en er blijkt toch nog iets naar boven te komen, neem dan contact op om ook dit laatste nog even aan te pakken. Je zult merken dat het dan ook allemaal makkelijker gaat en je weer je echte zelf wordt.