Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863

Wat kun je verwachten

Wat kun je verwachten tijdens en na een EFT behandeling?

Blokkades zijn vaak herinneringen waarvan je de emotie nog kunt voelen.

Wanneer je deze emoties hebt onderdrukt, kunnen ze tijdens het kloppen omhoogkomen, maar even snel als dat ze opkomen kun je ze ook zo weer voelen zakken.

Nadat we alle aspecten of delen van een herinnering hebben behandeld, zul je merken dat de herinnering niet weg is, maar dat je er bijvoorbeeld gewoon over kunt praten, of er mee geconfronteerd kunt worden, zonder dat er een vervelend of naar gevoel omhoogkomt. Soms verandert het beeld, waardoor je er niet meer middenin zit. Het geeft je een neutraal, rustig, kalm, vredig, ontspannen, licht en bevrijdend gevoel.

Het is mogelijk dat ook andere lichamelijke en emotionele klachten oplossen of afnemen door EFT zonder dat men daar direct aandacht aan heeft gegeven.

Andere positieve bijwerkingen zijn onder andere: opgeruimd voelen, euforisch, opgetogen, nachtrust verbetert, bloeddruk verbetert, soms verbetert het zien, etc.

Het lichaam kan tijdens en na het toepassen van EFT reacties geven als lichamelijke sensaties, zoals gekriebel, jeuk en tintelingen, gerommel in je buik, gapen, het ineens heel warm krijgen en zweten. Dit zijn heel normale reacties, een teken dat EFT zijn werk doet. Je kunt dit dan ook zien als een goed teken!

Het kan zijn dat je je wat loom en moe voelt na een EFT behandeling of je kunt je juist veel energieker voelen, ook dit is heel normaal.

Hoofdpijn en rugpijn kunnen zich ook voordoen tijdens EFT. Meld dit altijd, zodat we dit direct kunnen behandelen. Het kan een reactie zijn op een blokkade, maar het kan ook zijn dat het allemaal wat te snel gaat en het beter is om het iets rustiger aan te pakken.

Heel soms komt het bij een enkeling voor dat er ontgiftingsverschijnselen optreden. Hierdoor kun je je een paar dagen wat brak voelen. Een tip is om voldoende water te drinken en op tijd je rust te nemen. Houdt er rekening mee dat de positieve effecten van EFT zich na die dagen zullen aandienen. Het komt dus helemaal goed!

Omdat EFT werkt met emoties en gevoelens kunnen alle mogelijke herinneringen, gevoelens, emoties en zelfs lichamelijke reacties worden opgeroepen tijdens een EFT behandeling. Bespreek de reacties met mij en mocht je hulp nodig hebben met een ongewenst of onverwacht resultaat van de EFT behandeling, dan mag je mij onmiddellijk en gerust bellen.

Al deze reacties kunnen voorkomen, maar het hoeft niet, dat betekent niet dat EFT niet werkt, maar gewoon dat jij daar geen “last” van hebt.

Het verwachte en gewenste resultaat is ontlading van de behandelde aspecten van de klacht in korte tijd. De aspecten die niet zijn behandeld zijn niet weg.

 

 

Bel voor een afspraak 06-19651863 of stuur een email naar info@eft-therapiejeevania.nl