Kostverloren 115
3863 BD Nijkerk
06 - 19651863

Therapeut

Ik ben Miranda Jansen (1977), gediplomeerd EFT-therapeute en ervaringsdeskundige. In mijn praktijk help ik mensen van jong tot oud met het oplossen van tal van problemen en klachten. Dit doe ik vanuit mijn hart, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe het is om met problemen, klachten en beperkingen te leven. Veel van de dingen waar iemand mee kan komen, daar kan ik me goed iets bij voorstellen. Daarnaast kan ik me goed inleven, meevoelen en me in de ander verplaatsen. Ik vind het prachtig om te zien hoe verbaasd iemand kan reageren als hij of zij merkt wat EFT doet. Sommigen zijn net zo onder de indruk als ik de eerste keer. Hoe vaak ik het ook heb meegemaakt, ik blijf het elke keer weer heel bijzonder vinden als iemand weer door EFT geholpen is. Geen klacht, geen probleem, geen mens is hetzelfde. Soms zijn er gelijkenissen, maar toch is de oplossing (hetgeen waar je op klopt) bij iedereen vaak weer anders. Het geeft mij een goed gevoel als ik hoor hoe blij mensen zijn met deze tool en hoe positief hun leven is veranderd. Daarnaast vind ik het mooi om mensen iets mee te geven, want wat is er fijner dan te leren hoe je in de toekomst zelf kleine dingen op kunt lossen als je ergens tegenaan loopt?

Ik zal ook even wat vertellen over mijn ervaringen. Een aantal jaren geleden kwam ik aan de zijlijn van het leven te staan door een auto-ongeluk waar ik een zware whiplash aan over hield. Dit betekende dat ik 24 uur per dag moest leven met o.a. chronische pijn, vermoeidheid, hoofdpijn, een concentratiestoornis en overgevoeligheid voor licht, drukte en lawaai. Dat ging mij niet in de koude kleren zitten en ik kreeg steeds vaker last van zware depressies. Een uitkering en het onbegrip waar ik soms op stuitte maakte ook dat ik mij steeds minderwaardiger ging voelen. Dit alles maakte mij onzeker, want mijn lichaam liet mij voor mijn gevoel in de steek en mijn emoties vlogen soms alle kanten op. Heel frustrerend als je niet kunt doen wat je wilt waardoor je niet kunt zijn wie je werkelijk bent. En helemaal als mensen het niet begrepen en niet accepteerden. Dat gaf mij het gevoel dat ik niet geaccepteerd werd en er niet mocht zijn. Het maakte dat ik het zelf nog minder kon accepteren en er tegen ging vechten wat alleen maar een averechts effect had. Tel daarbij de nodige traumatische ervaringen/blokkades op uit mijn leven en je hebt het recept voor bijnieruitputting, waaruit ook de nodige klachten uit voort kwamen. In plaats van vooruit ging mijn gezondheid steeds een stapje achteruit. Na een nare operatie vanwege huidkanker en de zoveelste depressie had ik er echt schoon genoeg van. Zo wilde ik mijn leven niet leven, ik wilde een ander en beter leven. Ik wilde mij gezonder, fitter en blijer voelen. Kortom er moest iets gebeuren, maar wat?

Ik had al zoveel geprobeerd en omdat niemand mij kon helpen besloot dat ik het zelf moest doen. Als ik mijn lichaam en geest zoveel mogelijk in balans kreeg, kon ik misschien meer aan en hopelijk ook eindelijk mijn uitkering vaarwel zeggen. Ik nam mijn leven grondig onder de loep, ging op onderzoek uit en paste het nodige aan zoals mijn voeding om gezonder te worden en weer in balans te komen. Mijn zoektocht leidde mij o.a. naar de nieuwe Germaanse geneeskunde, die zegt dat blokkades of nare ervaringen uit het verleden zich vast kunnen zetten in je lichaam, waardoor je allerlei klachten kunt krijgen. Door dit op te lossen, lossen ook de klachten op. Maar hoe doe je dat?

Om een lang verhaal kort te maken, kwam daar EFT om de hoek kijken. Eerlijk gezegd was ik eerst wel wat sceptisch. Ergens vond ik het allemaal heel logisch klinken, maar ergens ook te simpel, te mooi en een beetje raar. Maar nooit geschoten is altijd mis en ondanks dat ik al zoveel geprobeerd had, gaf ik het toch een kans. Want je weet maar nooit, stel je voor dat dit werkt...

Het overtrof werkelijk al mijn verwachtingen. Het auto-ongeluk zat als een helder filmpje in mijn hoofd, maar dat was na EFT heel anders, ik zat er niet meer middenin. Na EFT was het gewoon iets wat ik had meegemaakt, maar er hing geen lading meer aan, die er eerst toch nog (onbewust) zat. Zo heb ik heel wat behandeld, ontladen en opgeruimd met EFT. Ik vond het heel bijzonder en verbaasde mij er over dat dit geen wereldnieuws was. Dit zou de hele wereld moeten weten en zich als een inktvlek moeten verspreiden. Waarom was dat niet zo? Omdat dit te effectief is? Omdat hier niet aan verdient kan worden en aan mensen jaren aan de medicatie of in therapie te houden wel? En natuurlijk, soms kun je gewoon even niet anders, maar waarom wordt er bij zoveel dingen niet gekeken naar de oorzaak en waarom wordt daar geen aandacht aan geschonken? EFT is nog vrij nieuw en onbekend, maar zal zeker een groeispurt maken en in de toekomst een belangrijke plek in gaan nemen.

Diep van binnen heb ik altijd de wens en de droom gehad om mensen te helpen problemen en klachten op te lossen waardoor ze hun eigenwaarde en leven terug krijgen en ze weer helemaal kunnen zijn wie ze zijn en kunnen doen wat bij ze past. Ik had mij voorgenomen dat als ik iets vond waar ik baat bij had ik dat ook zou gaan doen. En zo is het gegaan.

Dankzij EFT heeft mijn leven een grote positieve wending gekregen. Ik heb een erkende opleiding gevolgd tot EFT-therapeut, heb een eigen praktijk opgezet en mijn uitkering vaarwel gezegd. Ik heb mijn leven en gevoel van waardigheid weer terug. Depressies zijn voorgoed verleden tijd, ik voel me zeker, sta stevig met beide benen op de grond, voel me blij, in balans en ik geniet van mijn leven en alles wat ik doe.

Ik gun jou ook dat bevrijdende gevoel en daar wil ik je graag bij helpen! Dus wil jij ook iets oplossen of ergens vanaf? Twijfel niet maar geef jezelf en EFT een kans. Je bent van harte welkom!

                                                                                                                                                                                                                                  

(Doordat ik op dit moment zelf herstellende ben van borstkanker, is het helaas tijdelijk niet mogelijk een afspraak te maken) 

Bel voor een afspraak 06-19651863 of stuur een email naar 

 info@eft-therapiejeevania.nl

 

EFT-therapie Jeevania deel 6: 'Waarom naar een EFT-therapeut?'